Vidrike kogukond kinkis Eestile külaraamatu



25. veebruaril kogunesid vidrikelased ja nende sõbrad Külamaja seltsituppa, et tähistada Eesti juubelit ning kinkida meile kõigile raamat „Vidrike lood – ajad ja inimesed“.

Raamatu koostajad Ivika ja Marju tänasid küla praeguseid ja endised elanikke, kes raamatu tarvis oma mälestusi ning vanu fotosid jagasid. Kohapeal rääkisid kunagine külamaja omanik Ain Kaha ja kunagine Vidrike elanik Asta Kask oma aastatetaguseid mälestusi. Samuti sai kuulda raamatu sünnilugu ning sellega seotud juhtumisi. Külarahvas palus Ivikal ja Marjul jätkata küla mälestuste kogumist, et kunagi saaks ilmuda ka põhjalikum ja mahukam teos.

Liigutav oli vaadata, kuidas Tartust esitlusele tulnud vanaprouad Selma ja Asta (neiupõlvenimega Reha) said jutule oma kunagiste kooli- ja töökaaslaste järeltulijatega. Seltsiruum oli täis mälestusi.

Seejärel läks lõbusaks - külamaja kõrval, lumisel nõlval peeti maha Vidrike meistrivõistlused liu laskmises. Meistriks tuli Uibo talu peremees Lembit täiskasvanute klassis ja Andreas Viljandist laste klassis. Kõik vaprad osalejad said tänutäheks Elvi valmistatud vastlasuppi.

Vidrike külaraamat valmis Kohaliku omaalgatuse programmi, Otepää Vallavalitsuse ja Vidrike ettevõtjate toel. Aitäh teile!

Raamatut on hetkel võimalik saada Ivika (tel. 511 5914) või Marju (tel. 520 1526) käest või kirjutades emailile vidrikekula[ätt]gmail.com







Fotod: Ivika Nõgel ja Marju Adams