Aasta küla komisjoni külaskäik


Marika tutvustas komisjoni liikmetele Vidriket kõrgustest. Foto: Eesti Külaliikumine Kodukant

Kandideerides Aasta Küla tiitlile tuli meil vastu võtta samanimeline komisjon, eesotsas Riigikogu esimehe Enn Põlluaasaga 8. juulil sellel samal aastal.
Igal külal oli aega täpselt kaks tundi, et oma tegemisi tutvustada, oma vaatamisväärsusi näidata ja muud moodi komisjonile meelde jääda.
Kohal olid ka Otepää valla esindajad - vallavanem Kaido Tamberg, volikogu esimees Jaanus Barkala ja kultuurispetsialist Valdur Sepp

Meie võtsime suunaks rohkem tegusid ja vähem juttu :)
Komisjon sai käe valgeks WildEst mängus, mis neile alustuseks valmis oli pandud. Miniturniiri võitis Mari rahandusministeeriumist. Edasi kontrollisime nende taimeteadmisi, kus vaid üks komisjoni liige tundis ära siguritaime. Vaatetornis toimus miniviktoriin Vidrike kohta ja maa peal täpsusvise disc-golf ketastega Vidrike moodi.
Loomulikult said nad ikka meie toimetamistest ka teada: Urmas tutvustas külamaja ja külamaja tegemisi; Ivika rääkis tänasest päevast; Marju ja Valdur rääkisid mõisapargis küla ajaloost, Mati tutvustas oma majapidamist; Marika oli vaatetornis juhiks ja näitas kõik olulised kohad kõrgustest ja Evald ning Gunnar majandasid šašlõkiga, pakkudes seda külalistele ja külaelanikele. Lisaks veel Kätlini ja Marju koogid; Irina ja ta tütre imeilusasti kaetud laud, maitseveed ja kohvijoogid.
AITÄH teile kõigile!

Kõik komisjoni liikmed said endale kingituseks Vidrike raamatu ja moosifestivali võidumoosiks saanud kõrvitsa-sidruni moosi, mida külanaised üheskoos Eha näpunäidete järgi maikuus valmistasid.

Lõuna-Eesti Postimehe kajastus külaskäigust ja fotod