Maale elama 2019

28. septembril oli üle Eesti kuulutatud välja üritus "Maale elama", algse sooviga anda linnaelanikele võimalus tutvuda maal elamise argipäevaga.
Otepää vald liitus samuti selle päevaga, nimetades seda lausa "Otepää valla päevaks" ja nii oli sel päeval võimalik käia koolimajades, kultuurimajades, külades, kuulda kinnivara pakkumistest, rääkida mänguväljakute vajadusest vallas jne.

Vidrike küla osales samuti selles päeval, olles ettevalmistanud hulga tegevusi uudistajatele.
Meil sai ära arvata kõrvitsa ja suvikõrvitsa kaalu.
Avatud oli õnneloos külaelanike endi poolt valmistatud ja kasvatatud auhindadega ja nii võis võita hoidiseid, küpsiseid, sõnumiga õunu, koduleiba või hoopis pudelkõrvitsaid
Meil olid kokku kogutud parimad pildid oma külaüritustelt ja näitasime neid ekraanilt.
Meil oli disc-golfi mäng Vidrike moodi ja WildEst osavusmäng lastele ja teistele huvilistele.
Vidrike vaatetorni juures võttis külalisi vastu Evald ja jagas infot.
Külamaja pakkus sel päeval kõigile oma suurepärast pitsat ja head-paremat joogipoolist.

Ürituse staap oli Külamajas ja nii tegime kõikidele huvilistele ringkäigu seal. Plaanitud olid ka mõisapargi tuurid aga kuna sellele huvilisi ei tulnud, siis nautisime seltsitoas külaelanikega pitsat ja rääkisime külauudiseid :)

Aitäh teile, kes te meie külla jõudsite ja meie tegemistes osalesite- teid oli kokku lausa 44 - Tartust, Võrust, Harjumaalt, Raplamaalt ja isegi Lätist ning muidugi ka Otepäält !
Kõrvitsa kaalumises oli võidukas Reilika naaberkülast, kes eksis vaid 215 grammiga. Kõrvist kaalus 12 kg ja 715 grammi. Kabatšoki kaalumise võidud läksid kaugemale, vaid 5 grammiga eksisid Henri Tartust ja Janis Lätist. Mõlemad pakkusid 6 kilo, samas kui õige kaal oli 5 kg ja 95 grammi.

Aitäh sulle külaelanik, kes sa selle ürituse kordaminekusse panustasid: Elvi, Eha, Kätlin, Mailis, Marju, Gunnar, Ivika, Evald, Küllike, Urmas ja Külamaja köögitoimkond!







Fotod: Marju Adams