Talveturul Otepääl



2019 a. detsembrikuu 22. päeval saabus TALV Otepääle ja sellega seoses ka talvepealinna tiitel, mis ikka väärikalt pidustustega vastu võetakse.

Traditsiooniline talveturg toimus seekord kultuurimaja pargis, kus esmakordselt Otepää külad KÜLATÄNAVAGA väljas olid.
Vidrike küla telgis sai tutvuda külategemistega, maitsta kuuma glögi ja osta jõulukingitusi endale või sõbrale. Selleks olid meie küla naised Mailis, Kätlin ja Reilika võtnud oma lapsed kampa ja meisterdanud soodataignast imeilusaid, lumivalgeid ja sädelevaid kuusekaunistusi. Lisaks kuusekaunistustele oli pakkuda jõulupärgi ja kaunistusi uksele või aknale. Perenaised, ise uhkelt Otepää valla rahavariide seelikutes toetasid oma lapsi, kes müümisprotsessi enda peale võtsid.
Kuumade jookide festivaliks olid naised teinud vürtsika õunaglögi, mis maitses imeliselt ja sai tunnustatud :) Ivika tutvustas külategemisi ja külaraamatut ning kutsus laadalisi valima kolmest kõrvitsa-ebaküdoonia moosist parimat. Ainukese poisina oli Tomi ametis lambanahkade müümisega. Suured tänud kõigile, kes te panustasite ja tulite olite osalised meie tegemistes. Kohati oli rahvamass telgi all isegi suurem kui ümber telgi.

Talveturu kajastus Otepää kodulehel


Aitäh teile Mailis, Tomi, Saara, Kätlin, Johanna, Emma, Reilika, Elsa ja Mihkel! Aitäh Gunnar K.-le, kes aitas telki püstitada ja maha võtta.
Aitäh sulle Ivika, kes sa selle Külatänava ideega üldse välja tulid ja selle teostasid! Selle raames sai küla endale ürituste korraldamiseks teisaldatava bussipeatuse ja seinaposteri Vidrike logoga.



Fotod: Marju Adams