"Vidrike 100 aastat pildis" näitus külamaja 4. sünnipäevaks


Augustis pidasime oma armsa külamaja 4. sünnipäeva, kus itaaliakeelsete lauludega oli meeleolu loomas Tommasso Primavera. Meeldiva muusika saatel oli tore suhelda lähemate ja kaugemate naabritega. Pererahva maitsvaid hõrgutisi proovida ja külaperenaiste kooke-küpsetisi natida.

Küla poolt oli sel korral külamajale sünnipäevakingituseks näitus "Vidrike 100 aasta pildis", mis ühiselt seltsitoas avatud sai.

Näituse idee sündis 1920ndate fotost Vidrike mõisakompleksile, milles saime viimase mõisniku lapselapse, Ameerikas elava vanaproua Olga Daiber-Howardilt. Vanim ülesvõte külast on seega umbes-täpselt 100 aastat vana. Seoses väärika tähtpäevaga ja koostöös fotograafide Sören Ruutsoo ja Andres Raavega sai uuesti üles pildistatud hooneid ja vaateid, mis kunagi on fotodele jäädvustatud. Et oleks veelgi põnevam, sai välja valitud ajaloolised külaelu ja -inimesi kujutavad pildid ja neist fotograaf Toomas Kalve käe all fotolavastused tehtud tänaste Vidrike elanikega.
Näituse koostasid Ivika Nõgel ja Marju Adams. Näituse kujundas kunstnik Epp Margna. Vanasid fotosid töötlesid Arne Ader ja Margit Mõttus. 

Aitäh kõigile projektis osalenud vidrikelastele!






Fotod: Andres Raave