Maapäeval kuulutati välja aasta küla


Foto: Taavi Nagel/ Kodukant.ee
Maapäevast on ehk keegi varasemalt kuulnud aga kas sa teadsid, et iga kahe aasta järel toimuval maapäeval kuulutatakse välja asta küla. Mina igatahes ei olnud :)
Kõik aasta küla kandidaadid olid oma esindustega oodatud 26. juulil Maapäevale, mis toimus sedakorda Räpinas.
Enne pidulikku üritust soovis aasta küla kandidaatidega kohtuda ka Vabariigi President Kersti Kaljulaid, kelle sooviks oli kuulda maaelu rõõmudest ja muredest. Interneti kättesaadavus, teede olukord, noorte perede maaletulek, kui pank laenu ei anna ja erinevad teised probleemid said seal käsitletud. Loomulikult kiideti ka seda, et maal on tore elada ja et aastatega on ikka väga paljud asjad paremaks muutunud. Meie külast olid sellel kohtumisel Ivika ja Marju.

Järgnes pidulik rongkäik, Põlva valla kaunite elamute omanike tunnustamine ja siis oodatud aasta küla tseremoonia. Meil jätkus närvikõdi lõpuni, sest meid kutsuti välja koos Lüübnitsa külaga Võrumaalt, kes ka lõpuks Aasta külaks sai.
Eriauhinnana saime me Leader liidu tegevjuht Triin Kallaselt mälestuskarbi Elujõulise küla tiitliga, kes märkis veel juurde, et meie küla oli kõige rohkem tegevusi pakkuv küla ja ta arvas, et kui meil oleks olnud kuskil vaja puuriit laduda, et küll siis komisjoni liikmed oleks seda ka tegema pandud.
Kõik aasta külad said kingiks õunapuu "Suislepa", Ave Nahkuri lauamaali, ühe looduspildi ja kalendri komisjoni külaskäigu pildiga. "Suislepp" on nüüdseks endale koha leidnud Kesk-Kantso talus Mati juures, kus meie traditsioonilised jaanituled toimuvad. Loodame, et saame juba mõne aasta pärast sealt õunu maitsta :)
Kõik aasta külad on juba võitnud sellega, et nad sellele konkursil osalesid ja on nagunii oma maakonna väljapaistvamad külad aastal 2019! 
Rõõm oli ka meiepoolne ja suured tänud sulle vidrikelane, kes sa siin elad ja toimetad ja üritustel osaled!
Foto: Taavi Nagel/ Kodukant.ee

Foto: Taavi Nagel/ Kodukant.ee

Foto: Taavi Nagel/ Kodukant.ee

Foto: Taavi Nagel/ Kodukant.ee

Foto: Taavi Nagel/ Kodukant.ee

Foto: Taavi Nagel/ Kodukant.ee

Foto: Taavi Nagel/ Kodukant.ee